Pellematic Condens

Kondenssikattila Pellematic Condens asettaa uudet standardit. Uraauurtavalla kondensaatiotekniikalla kattila mahdollistaa lauhdutustekniikan käytön missä tahansa lämmitysjärjestelmässä: Innovatiivinen pellettikattila voidaan asentaa joustavasti myös korkeammissa paluuvesilämpötiloissa, mikä usein tapahtuu korjausprojekteissa.

Kompakti, erittäin tehokas pellettikattila

Tehokkuus jopa 107,3%, kompakti muotoilu, pieni jalanjälki ja kaikkien liitosten älykäs järjestely tekevät Pellematic Condensista ainutlaatuisen laitteen. Se on erittäin tehokas ja vie vain vähän tilaa.

Uutuus! Syyskuusta 2020 tulee lisää tehoa; 22, 25, 28 ja 32 kW-malleja!

Hinnat alkaen 12 000 € sis alv (Pellematic Condens 10 kW ilman lisävarusteita).

Ennätyskorkea tehokkuus

Hyvin kompakti

Kattilan lämpötilan modulointi

Viisi eri kokoa

Haluamme esitellä uuden pellettikondensaatioteknologian ulottuvuuden

 

Upouuden lauhdutin-teknologiakonseptin ansiosta Pellematic Condens on maailman ensimmäinen pellettilauhdutinkattila, joka voidaan integroida mihin tahansa lämmönjakelu-järjestelmään. Myöskään puskurisäiliötä ei tarvita.

 

Pienikokoinen kattila vie vain tilaa kuin jääkaappi. Kaikkien liitosten harkittu ja joustava järjestely mahdollistaa sen mukauttamisen kaikkiin kattilahuoneisiin.

Kondensoimalla tekniikka merkitsee sitä, että jäljellä oleva lämpö, joka on sidottu savukaasujen pellettien polttamiseen talteen. Lauhdutintekniikalla varustetut lämmitysjärjestelmät käyttävät siis melkein koko savukaasun sisältämää energiaa. Tämä lisäetu, noin 16,3% pelleteille, on samalla energiansäästö, joka on mahdollista kondensaatiotekniikan avulla. Esimerkiksi lauhdutuskattilat kuten Pellematic Condens saavuttavat jopa 107,3%: n hyötysuhteen.

Parempi palaminen

ÖkoFEN: n kehittämä ainutlaatuinen poltotekniikka mahdollistaa erittäin tehokkaan palamisen alhaisilla päästöillä kolmen pääkomponentin: monisegmenttisen poltinlevyn, palotilan anturin ja tyhjiömittarin ansiosta.

Kondenssiteknologia

Vallankumouksellinen kondenssi tekniikka on Condens-kattilan ytimessä. Kondenssikattila kuluttaa vähemmän pellettiä ja säästää jopa 15 % lämmitys-kustannuksissa (vrt tavallinen pellettikattila)

Voidaan varustaa Stirlingmoottorilla

Pellematic Condens voidaan myös varustaa eReady-paketilla Stirling-moottorin jälkiasennukseen. 600 W sähköä ja 9 kW lämpötehoa (huippukuormitus) ovat ihanteellisia omakotitaloihin. Sitten voit tuottaa sähköä ja lämpöä pelletistä ympäri vuoden.

Erittäin kompakti

Vain 72 x 73 cm: n mitoilla Pellematic Condens on yksi markkinoiden kompaktiimmista pellettikattiloista. Yhdistettynä älykkääseen kaikkien liitosten järjestelyyn, Pellematic Condens sopii käytännöllisesti kaikkiin kattilahuoneisiin.

Liukuva lämpötila

Pellematic Condens palokammion ja lauhdutuslämmönvaihtimen avulla, jotka molemmat on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä, voidaan kattilan lämpötila laskea jopa 28 ° C: seen. Järjestelmä toimii siis taloudellisemmin ja tehokkaammin kuin perinteiset pellettikattilat.

Ennätyskorkea tehokkuus

Vielä parempi hyötysuhde. Uusimman sukupolven lauhdutusteknologia mahdollistaa sen. Pellematic Condens saavuttaa kuitenkin myös absoluuttisen ensiluokkaisen 98,7% tavanomaisella lämpöarvolla.

Asennusesimerkki

Pellematic Condens tyhjiökuljetuksella Flexilo tekstiilisiilosta.

Pellematic Condens pelletin käsitäytöllä.

Pellematic Condens pellettien tyhjiökuljetuksella varastohuoneesta. Varastossa pohjaruuvi joka syöttää imujärjestelmään.

Kondenssitekniikka

 

Kondenssitekniikalla varustetut pellettikattilat hyödyntävät myös savukaasujen jäännöslämpöä. Tämä ylimääräinen lämmöntuotto on myös energiansäästö, jonka mahdollistaa lauhdutustekniikka. Tämän seurauksena uuden sukupolven pellettilämmitysjärjestelmät, joissa on lauhdetekniikka, ovat erityisen taloudellisia ja energiatehokkaita.

 

Kuinka kondenssitekniikka toimii?

Pellettien normaalin palamisen aikana vesi nousee savukaasussa höyryksi ja katoaa käyttämättömänä savupiipun läpi. Juuri tämä vesihöyry jäähtyy kondensaatiolämpötilan alapuolelle kondensaatiotekniikalla. Tämä prosessi tuottaa nestemäisen kondensaatin, joka puolestaan vapauttaa lämpöä muuntamisen aikana. Tämä lisälämpö syötetään lämmitysjärjestelmään.

Kondenssitekniikalla varustetut lämmitysjärjestelmät hyödyntävät melkein kaiken pelletin palamisen pakokaasujen sisältämän energian. Tämä pelleteillä saavutettu noin 16,3%: n lisäetu on samalla energiansäästö, jonka kondensaatiotekniikka mahdollistaa. Tämä säästää rahaa. Tämä mahdollistaa kondenssikattiloiden, kuten Pellematic Condens, saavuttamisen jopa 107,3%: n hyötysuhteeseen.

Kondenssivesi puhdistaa savukaasun luonnollisella tavalla – päästötasot ovat sen vuoksi huomattavasti alempia kuin lailliset rajat. Kondensaatiotekniikalla varustetut pellettikattilat vähentävät hiukkaspäästöjä 40-50% verrattuna tavanomaisiin kattiloihin. Nykyaikaiset pellettikattilat eivät siis ole mitenkään verrattavissa vanhoihin puukattiloihin, ei päästöjen eikä tehokkuuden kannalta. Kondenssikattila ei vain auta alentamaan energiakustannuksia, vaan myös suojaa ympäristöä ja ilmastoa.

Kondenssikattilan asennuksen edellytykset:

Korroosionkestävä savupiippu

Paluulämpötila on noin 30–40 astetta antaa parhaan hyötysuhteen

Kondenssiveden viemäröinti

Tavat polttoaineen energiasisällön mittaamiseksi

 

Alempi lämpöarvo (tehollinen lämpöarvo)

 

Alempi lämpöarvo määritellään lämpöenergiaksi, joka vapautuu palamisen ja sitä seuraavan jäähdytyksen aikana palavan seoksen alkuperäiseen lämpötilaan, jolloin vesi on höyryn muotoa. Siksi vetypitoisten polttoaineiden alempi lämpöarvo on huomattavasti alhaisempi kuin niiden ylempi lämpöarvo.

 

Ylempi lämpöarvo (kalorimetrinen lämpöarvo)

 

Wikipedia 04.01.2020: Ylempi lämpöarvo (kalorimetrinen lämpöarvo) on se lämpöenergian määrä poltettavan aineen massayksikköä kohti, joka vapautuu, kun aine palaa täydellisesti (eli happea on ylimäärä) ja palamistuotteet jäähtyvät 25 °C lämpötilaan. Kalorimetrisessä lämpöarvossa sekä aineen sisältämän vedyn palamistuotteena syntyvä vesi että aineen sisältämä vesi (eli kosteus) oletetaan palamisen jälkeen nesteeksi.

  

Ylempi lämpöarvo = alempi lämpöarvo + piilevä kondenssilämpö

Hyötysuhde (tehokkuus)

 

Tehokkuus kuvaa sitä, kuinka paljon järjestelmään syötetystä energiasta tosiasiallisesti käytetään. ÖkoFEN-pellettikattilamme toimivat erittäin tehokkaasti, käyttävät energiasisältöä optimaalisesti ja tuottavat pelleteillä lämpöä erittäin tehokkaasti.

Nykyaikaisten pellettikattiloidemme hyötysuhde ylittää jopa 100%. Jotta voidaan verrata ÖkoFEN Condens kattilat kaikkien muiden markkinoilla olevien pellettikattiloiden kanssa, laskelma perustuu alempaan lämpöarvoon – tämä on nykyinen standardin EN 303-5 mukainen tekniikka. (Jos polttoaineen brutto lämpöarvoa käytetään viitearvona, tietysti yli 100%: n hyötysuhde on fyysisesti mahdotonta.)